Apa minerală carbogazoasă – beneficii și importanța pentru hidratare

Pentru a te menține hidratat, o regulă populară este să bei măcar opt pahare de apă pe zi. Însă este apa minerală carbogazificată utilă pentru atingerea acestui obiectiv? Multă lume consideră că nu ar fi o variantă indicată din cauza acidității sale, însă adevărul este că ce conține ea în realitate este apă și dioxid de carbon. Așa că, atâta vreme cât nu conține coloranți sau îndulcitori artificiali, este la fel de hidratantă ca apa plată. Singurul aspect neplăcut care s-ar putea să nu te ajute în menținerea organismului hidratat este că s-ar putea să bei mai puțină pentru că oferă senzația de sațietate mai rapid.

Ce este apa minerală?

Apa carbogazificată este o alternativă răcoritoare la suc, dar este mai sănătoasă? Pentru a face apa „spumantă”, apa plată este infuzată cu dioxid de carbon sub presiune. Astfel iau naștere diverse variante de apă, printre care se numără și sifonul. Carbonarea o face similară cu băuturile răcoritoare, dar fără calorii. Consumul de apă minerală poate ajuta la prevenirea deshidratării și implicit a simptomelor cu care vine la pachet, printre care gură uscată, oboseală, dureri de cap. Așadar, apa minerală carbogazificată este la fel de hidratanta ca apa plata. Cu toate acestea, nu toate apele sunt la fel. Unele conțin adaos de zaharuri sau îndulcitori artificiali, așa că este important să citești eticheta nutrițională înainte de a cumpăra un produs pentru a te asigura că nu conține și altceva în afară de apă și dioxid de carbon. Pe lângă caloriile extra, aceste produse nu potolesc setea, ci chiar ar putea să aibă un efect invers.

Valorile nutriționale de pe etichetă ar trebui să arate cam așa:

  • Calorii: 0 grame
  • Grăsime: 0 grame
  • Colesterol: 0 miligrame
  • Sodiu: 55 miligrame
  • Carbohidrați: 0 grame
  • Fibre: 0 grame
  • Zahăr: 0 grame
  • Proteine: 0 grame

Beneficii pentru organism

Dacă te chinui să bei apă obișnuită, apa carbogazificată poate fi o alternativă bună. Oferă mai multă hidratare și mult mai puține calorii decât sifonul și vine la pachet cu câteva beneficii notabile pentru sănătate. Menținerea hidratării este cheia pentru a pierde în greutate. Senzația de foame poate fi un semn că ești deshidratat, deoarece corpul tău nu poate face diferența. Un aport suficient de apă te poate ajuta să te simți sătul mai mult timp și să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei. Cercetările au arătat că apa carbogazificată poate ajuta la digestie. Un studiu la care au luat parte 21 de participanți a constatat că, consumul de apă minerală ameliorează indigestia și constipația.

Un alt beneficiu este pentru cei care încearcă să renunțe la dependența de sucuri acidulate și pline de zahăr sau să reducă consumul zilnic de cofeină, pentru că apa spumoasă poate distrage creierul de la obiceiurile proaste. Optează pentru fructe proaspete sau ierburi dacă vrei un plus de gust și prepară un cocktail cu extrem de puține calorii care să îți satisfacă poftele. Poate fi dificil să treci brusc de la băuturile dulci la apă, iar cea carbogazificată poate fi etapa intermediară care să facă trecerea mai rapid.

Hidratează mai bine decât apa plată?

Dincolo de alte beneficii, principalul avantaj al apei carbogazificate este și cel intuit de orice persoană: hidratare, hidratare, hidratare. Apa carbogazificată este la fel de hidratantă ca și varianta sa fără bule, așa că, dacă te chinui să bei suficientă apă în timpul zilei, nu este rău să schimbi un pahar sau două de apă plată cu ceva mai gazos.

Printre contestatarii consumului de apă carbogazificată se numără cei care vorbesc despre efectul asupra smalțului dinților și cei care susțin că provoacă balonare. Însă în realitate, doar apele spumante care au un conținut ridicat de zahăr pot provoca carii dentare. Apa spumantă simplă are efecte minime asupra dinților, mai ales în comparație cu consumul de sifon. Cât ceea ce privește balonarea, acest lucru nu este obligatoriu să se manifeste la toți oamenii. Dacă însă experimentați aceste stări, e de preferat să optați pentru consumul de aplă plată. Pentru a-ți atinge obiectivele zilnice, indiferent că alegi o apă plată sau minerală, optează pentru o sticlă reutilizabilă care să funcționeze ca un reminder vizual! Mult spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top